Село Фазаново

Сгушен в красивата Странджа планина, Фазаново е китно и малко селце, заобиколено от красиви гори, пълно с топли и гостоприемни хора и предлагащо тиха и спокойна атмосфера, подходяща за пълноценна почивка. Ваканционното селище Фазаново е разположено в непосредствена близост до красивите морски курорти – Китен, Лозенец, и Царево. От него се открива величествена гледка към морето и съседната община Приморско. Посещавайки Фазаново, Вие печелите не само тишина и спокойствие, но и близост до красивите морски брегове на южното черноморие.

Фазаново се е прославил като прекрасен планински културен център с изобилие от множество артисти, музиканти и актьори, които пребивават селцето през цялата година или го посещават през зимните и летни почивки. Местните жители са топли и сърдечни хора. Много гостоприемни и широко скроени. Те приветстват с добре дошъл всеки нов посетител. Всеки посетил ваканционното селце, ще се наслади не само на прекрастната Вила Марина, но и на необикновенната природа. В околностите на селото ще видите природните забележителности “Попови скали“, „Силистар“, „Устието на р.Велека“, „Дядо Вълчо“, вековните гори, множеството извори,  и разнообразието от животински и растителни видове.

Фазаново се слави с годишния панаир, който се провежда през уикенда след деня на Св. великомъченица Марина. През зимния период Фазаново почти обезлюдява. По това време в китното страндженско селце пребивават само около 15-30 постоянни жители. Хората имащи желание да се откъснат от динамичния ритъм на живот в градовете, могат спокойно да посетят Фазаново през зимата, така ще се насладят на безкрайната тишина и спокойствие, които предлагат горите на Странджа планина.

През лятото положението във ваканционното селище драстично се променя. Тогава Фазаново оживява. Хората израстнали там се завръщат, а всички вили се запълватVilla Marina offers bike tours to the beautiful Popovi Skali с многобройни туристи. Вила Марина предлага всичко, което ще ви е необходимо, за да прекарате една назабравима почивка на море и планина. Всеки посетител може да се наслади на прекрасните плажове в близките курорти или да опознае красотите на Странджа планина с предлаганите походи с велосипеди по различните екопътеки. Ако търсите селце, изпълнено с индивидуалност, красота и чар, Фазаново определено е място за в
ас и Вила Марина е ключът към него! Свържете се с нас днес, за да започнем планирането на вашата мечтана ваканция!