Плажове

ПЛАЖОВЕТЕ НА ЛОЗЕНЕЦ

Лозенец има плажове със ситен златист  пясък, по-известните от тях са  Централен, плаж Корал и плаж Оазис.

ЦЕНТРАЛЕН ПЛАЖ, има дълга ивица, предлага  разнообразни водни развлечения, като: джетове, водни колела, джетове, “банани” и др. Може да се запишете в Сърф училището, да яздите кон или да ловите риба.

ПЛАЖ КОРАЛ,  е с по-дълга пясъчка ивица от Централния плаж, също има сърф училище, предпочитано място е за любителите на  къмпинг условията.

ПЛАЖ ОАЗИС се простира между Лозенец  и  Царево предлага на госитте повечето развлечения предлагани на Централния плаж и освен тях на плажа има разположен водолазния център.

Ако искате да си намерите кътче без чадъри, шезлонги, развелечия, а само пясък и море посетете ПЛАЖ МЕЧАТА ДУПКА, той е разположен на красиво заливче между Централния плаж и плаж Корал. Малкия плаж се намира в югоизточния край на селото.   обграден е от скали има и заведение за хранене.

ПЛАЖ КОРАЛ

Плаж Корал се нарежда сред най-дивите и очарователни места по южното крайбрежие и е уникално място за отдих и плажуване. Той се намира в близост до Лозенец, област Бургас и граничи с къмпинг Юг.

Корал е още едно кътче край морето, което не е урбанизирано и застроено с модерни хотели. Плажът е атрактивна дестинация за туристите, които мечтаят за спокойствие и уединение.

Морската вода е кристално чиста, плитка и без ями и поради тази причина е подходяща за деца и хора, които не могат да плуват. Въпреки това трябва да внимавате, тъй като плажът не се охранява. На плажа има възможност за практикуване на различни плажни игри и водни спортове.

КЪМПИНГ АРАПЯ

Къмпинг Арапя е разположен в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Той отстои на 2.5 км северно от гр.Царево, на 2.5 км южно от с.Лозенец и 1 км южно от бившия к-г Оазис (по локалния път). В близост до него се намират три национални природни резервата по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

Заливът е характерен с чистата си вода и плитките води, които го правят безопасен за къпане. Условно плажната ивица се дели на две – малък плаж, който се намира в северната част на залива и по-голям в южната част на къмпинга.

ПЛАЖ АТЛИМАН-КИТЕН

Плажът е разположен на красив залив в северната част на Китен. Плажът е изключително красив със ситен златист пясък и синя, топла морска вода. Заобиколен е от гориста растителност. В залива рядко има вълнение.

ПЛАЖ ПЕРЛА-ПРИМОРСКО

Плажът се намира в южната част на Черноморието на България, северно от гр. Приморско, до бившата резиденция “Перла”. Заливът е плитък и когато морето е спокойно, можете да навлезете на няколко десетки метра навътре от брега и все още да сте се измокрили само до коленете. Въпреки това трябва да сте бдителни.

ПЛАЖ СИЛИСТАР

Плажът е отдалечен на 1км от пътя, който свързва Резово и Синеморец. Пясъчната ивица е покрита със ситен пясък. Никъде другаде няма да видите такова морско синьо. Силистар е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата почти винаги е спокойна, през лятото е топла и много чиста.

Call Now ButtonОбадете се!'